Jouw hulp bij vochtproblemen

Experts in vochtbestrijding, ventilatie en airco  

Renovocht, met ruim 10 jaar ervaring, stelt alles in het werk om uw woning vochtvrij te maken en/of goed te ventileren. We kiezen onze (totaal)behandeling op basis van een nauwgezette en geheel vrijblijvende diagnose door één van onze vochtdeskundigen. Onze goed opgeleide vakmannen werken alleen met kwalitatief hoogstaande, duurzame materialen én volgens de hoogste sectornormen.

Kampt u in uw woning met vochtproblemen, schimmel, condens of andere narigheid die uw wanden, gezondheid en, in het algemeen, leefcomfort aantast? Renovocht heeft gegarandeerd de juiste oplossing in huis. Doe een beroep op onze ervaring en bewezen expertise.

Vocht vochtproblemen
vocht vochtbestrijding

Vochtbestrijding

Renovocht by JP Development  

In 2009 stond de eigenaar van JP Development mee aan het doopvont van Renovocht. Na een samenwerking van 1 jaar scheidden elkaars wegen. JP Development specialiseerde zich meer in energetisch renoveren, Renovocht in vochtbestrijding en ventileren.

Doch de interesse bleef bestaan, daarom besloot JP Development om de merknaam van Renovocht samen met de knowhow, opgebouwd in de voorbije jaren, over te nemen. Dit om de bestaande klanten van Renovocht de nodige service en kwaliteit te bieden.

01  

Vocht

Vochtproblemen zijn een realiteit: maar liefst 18 procent van de woningen in Vlaanderen heeft er mee te kampen. De gevolgen zijn onprettig: condensatie, vochtplekken, schimmelvorming, maar ook muffe lucht of ongedierte als pissebedden en zilvervisjes – kortom, alles wat u vooral niét in uw woning wilt. Omwille van esthetische redenen en – vooral – de gezondheid van de bewoners.

Vocht vochtproblemen
ventilatie woning

02  

Ventilatie

Vroeger was een woning veel minder dicht en geïsoleerd als vandaag. Daardoor ging veel warmte verloren, maar was er wel een vorm van natuurlijke ventilatie, doorheen kieren en andere tochtgaten. De woningen werden echter steeds beter geïsoleerd om de warmteverliezen en dus ook het energieverbruik tegen te gaan. Dit betekent dat er tegenwoordig geen natuurlijke ventilatie meer is, maar die is dan ook niet wenselijk, omwille van de grote warmteverliezen.

Ventilatie is echter absoluut noodzakelijk, omdat deze luchtcirculatie zorgt voor een gezond binnenklimaat door de ‘vervuilde’ lucht te vervangen door nieuwe, verse lucht. Goede ventilatie brengt dan ook automatisch een verbetering van de levensstandaard teweeg.

03  

Kelder

Wilt u de kelder vochtvrij maken dan kan dit op verschillende manieren. Afhankelijk van het type vochtprobleem dat zich voordoet in uw kelder kan er een passende oplossing worden gezocht. Heeft u vocht in uw kelder? Onze adviseur van uw regio komt het probleem analyseren. Opstijgend vocht in de kelder kan namelijk grote gevolgen hebben voor uw gehele woning en zal direct moeten worden aangepakt.

vocht kelder bekuiping
airco zonder buitenunit
airco zonder buitenunit

04  

Airconditioning

Airconditioning kan de temperatuur of luchtvochtigheid op een aangenaam niveau houden, terwijl het buiten onaangenaam warm (of koud) is. In ons gamma zit de aircoheather 2.0 van het merk DC Innova. Deze koelt en verwarmt zeer energiezuinig via de ingebouwde warmtepomp zonder buitenunit. Hierdoor worden de energieprestaties substantieel verbeterd, zonder te moeten inboeten aan het esthetisch aspect van de woning. Het toestel is zowel te bedienen via het touchscreen op het toestel, via de afstandsbediening of via een app op de smartphone. We hebben ook toestellen van Unico in ons gamma alsook mobiele airco’s. Voor meer informatie kan u ons vrijblijvend contacteren.

Waarom ventileren?

Het belang van een gezond binnenklimaat.  

Uit verschillende Europese onderzoeken is reeds duidelijk gebleken dat de lucht in woningen en gebouwen soms tot tweemaal zo ongezond is als de buitenlucht. Met het oog op de volksgezondheid hecht de overheid daarom veel waarde aan een goede woningventilatie.

Het is namelijk reeds bewezen dat de algemene gezondheid en de arbeidsgeschiktheid ernstig kunnen afnemen door een gebrek aan ventilatie of door slechte ventilatie. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie van woningen is het van belang om het juiste ventilatiesysteem te kiezen.

Specialist in vochtbestrijding  

Wilt u meer weten over de vocht- en ventilatie mogelijkheden in uw woning? Vraag uw gratis diagnose aan. Op basis daarvan stellen wij een dossier op en bekijken we wat de beste optie is voor uw woning.
Vocht vochtproblemen
Vocht vochtproblemen

    Beste bezoeker, je gegevens worden via beveiligde verbinding verzonden en verwerkt. De ontvangen gegevens worden enkel gebruikt om met je in contact te komen en jouw vraag te behandelen. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derde partijen. Meer informatie kan je vinden in ons privacybeleid.

    Share:
    error: Content is protected !!