Dakisolatie PUR

Dakisolatie met PUR-schuim of PIR-platen  

Dakisolatie met PUR of PIR? Een must! Omdat tot 35 procent van de warmte verloren gaat via het dak, vormt dit de meest renderende woning-ingreep. Goede dakisolatie (én zoldervloerisolatie!) houdt de warmte binnen en is ook ‘s zomers nuttig doordat zonnewarmte buiten blijft, waardoor koeling als airconditioning niet meer nodig is.

PUR en PIR zijn hierbij als isolatieoplossing vrij evenwaardig, maar het verschil zit in de uitvoering: PUR wordt gespoten en PIR in plaatvorm geplaatst.

isolatie dakisolatie pur

Specialist dakisolatie

Dakisolatie met PUR  

PUR-hardschuim, PUR-spuitisolatie of polyurethaanschuim: veel namen voor uitstekende dakisolatie waarmee elke kier compleet wordt dichtgestopt. Hierdoor is het risico op warmteverlies of koudebruggen nihil. Bovendien wordt het schuim zodanig gelijkmatig verspreid zodat er een duurzame en vooral homogene laag bestaat, die niet alleen vochtwerend en compleet luchtdicht is, maar die door het minimale gewicht ook de dakconstructie niet belast.

Ook voor het isoleren van de zoldervloer is PUR (de geslotencellige versie) een uitstekend geschikt materiaal, mits na plaatsing van chape, daar achteraf voor de beloopbaarheid nog een parket-, laminaat- of OSB-vloer bovenop kan geplaatst worden.

Dakisolatie met PIR

PIR-platen zijn sterk en heel drukvast, en om die reden ook brandveilig. Maar bovenal is er de uitstekende isolatiewaarde, die ruim 1,5 keer hoger ligt dan die van glas- of rotswol. PIR is bovendien een gemakkelijk te plaatsen lichtgewicht dat de dakconstructie niet overmatig belast en zo goed als geen plaatsverlies inhoudt. Verder nemen de platen zo goed als geen vocht op, waardoor een apart dampscherm niet nodig is – op voorwaarde dat de naden goed afgedicht zijn. De platen zijn ook uitstekend geschikt om de zoldervloer te isoleren.

Kleine keerzijde: PIR-platen zijn iets duurder in plaatsing, omdat de platen ter plaatse precies op maat gesneden moeten worden. Afhankelijk van de oppervlakte kan dit één tot drie dagen duren, terwijl bij PUR-werken de isolatielaag al in één dag is gespoten en uitgehard.

Isolatie Unilin
Isolatie Unilin

Dakisolatie van b-energetics: vakmanschap verzekerd  

Overweegt u dakisolatie met PUR-schuim of PIR-platen, of zoldervloerisolatie met hetzelfde materiaal? Een verstandige beslissing, waarmee u ook in aanmerking komt voor premies. b-energetics, met vestiging in Geetbets, – actief in Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-vlaanderen – realiseert graag uw thermische isolatie aan de hand van PUR-schuim of PIR-platen.

Opschuren van gespoten PUR op vloeren, zodat er vloerverwarming kan geplaatst worden? Afwerken van de ruimte met gyprocplaten? Ook hiervoor kunt u op ons rekenen.

totaalrenovatie zolder

    Beste bezoeker, je gegevens worden via beveiligde verbinding verzonden en verwerkt. De ontvangen gegevens worden enkel gebruikt om met je in contact te komen en jouw vraag te behandelen. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derde partijen. Meer informatie kan je vinden in ons privacybeleid.

    Share:
    error: Content is protected !!